HOE MAAK JE EEN TROMPET SCHOON

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Dit is een handige gids voor diegenen die niet weten hoe ze een trompet op de juiste manier moeten schoonmaken. Het kan de speler redden van tijdverlies of mogelijke schade. Elke trompetspeler moet bereid zijn zijn instrumenten te onderhouden om de beste prestaties en resultaten te krijgen tijdens het spelen. Het onderhouden van een trompet vereist regelmatig oliƫn en schoonmaken, dus spelers moeten weten hoe ze de instrumenten op de juiste manier moeten schoonmaken. Het proces is eenvoudig te doen, maar het kan een tijdje duren om het te bereiken met de eerste paar pogingen als je niet weet hoe je een zilveren trompet schoon moet maken. Na verloop van tijd wordt het een veel sneller proces (15 tot 20 minuten) met oefenen. Het schoonmaken van je trompet is heel eenvoudig, omdat je de onderdelen van de trompet in principe eenvoudig moet wassen. Benodigde benodigdheden Er zijn slechts enkele hulpmiddelen nodig om de trompetten schoon te houden, en sommige daarvan kunnen worden weggelaten of vervangen wanneer dat nodig is:
  • Kleine schoonmaakslang/pijpenreiniger
  • Klepbehuizing Borstel
  • Mondstukborstel
  • Schotelzeep
  • Klepolie
  • Glijvet
  • Polijstdoek
  • Gootsteen, kleine kuip of andere container
hoe maak je een trompet schoon
hho
U kunt zelfs online kits kopen die alle trompetreinigingsbenodigdheden bevatten die u nodig zou hebben om uw instrument te reinigen. Yamaha maakt een trompetreinigingskit die zeer aan te bevelen is.

Trompetschoonmaakstappen

Stap 1: Neem de Trumpet Apart

Verwijder de kleppen en plaats ze op een veilige plaats waar ze niet door kinderen of huisdieren kunnen worden geklopt. Wees voorzichtig bij het verplaatsen van de kleppen om ze niet te laten vallen, en zorg ervoor dat u de kleppen niet scheidt. Verwijder de schuifjes door te beginnen met de eerste, dan de tweede en ga dan door naar de derde. U zult uiteindelijk ook de hoofdstemschuif verwijderen. Er is slechts een kleine kracht nodig om de ventielen en schuiven te verwijderen, dus doe er niet te veel aan. Als u een vastzittend ventiel tegenkomt, forceer het dan niet. Als u het onderdeel niet kunt verwijderen, vraag dan de hulp van een trompettist om het instrument verder te demonteren.

Stap 2: Het reinigen van het buizenstelsel en de glijbanen

trompet schoonmaken
Vul de spoelbak/container met voldoende warm water om de trompet volledig onder te dompelen. Meng enkele druppels van de afwasmiddel met het water. Plaats de trompetglaasjes in het zeepwater en laat ze een paar minuten weken, gebruik dan de reinigingsslang om de binnenkant van de glaasjes schoon te maken. Spoel en droog ze af voordat u ze op een dikke handdoek legt. Dompel de hele trompet in het water en laat hem een beetje weken. Laat de slang zachtjes door alle slangen lopen zonder deze in nauwe ruimtes te forceren. Laat de borstel van de klepbehuizing meerdere malen door de klepbehuizingen lopen. Spoel de trompet af voordat u hem laat drogen: Bron:

Stap 3: Maak de kleppen schoon

Dompel de ventielen NIET volledig onder in water, omdat de viltkussens nat kunnen worden en hun schokdempende werking kunnen verliezen. Als deze onderdelen toch nat worden of samengeperst, moet u ze vervangen. Gebruik de reinigingsslang om de poorten van de kleppen te reinigen en spoel ze af met water en zeep. Zorg ervoor dat u niet in contact komt met het metalen punt van de reinigingsslang, omdat dit de binnenkant van de ventielpoorten kan beschadigen.

Stap 4: Monteer de trompet weer in elkaar.

Olie de kleppen, de eerste schuif en de derde schuif voordat u de trompet weer in elkaar zet. Smeer de hoofdschuif en de tweede ventielschuif in en zorg ervoor dat u de derde ventielschuif NIET invet omdat deze te langzaam wordt. Extra tips Gebruik alleen warm water, want te warm water kan de afwerking van de trompet beschadigen. Verwijder de watertoetsen of eventuele triggers niet met behulp van een veer, omdat er een speciaal gereedschap nodig is om ze weer aan te zetten. Het kan extreem moeilijk zijn om ze weer op hun plaats te krijgen zonder de juiste apparatuur. Gebruik zilverpoets om vuil of aanslag van verzilverde trompetten te verwijderen. Gebruik nooit poetsmiddel voor een messing of zilveren trompet op een trompet met een lakafwerking, omdat het poetsmiddel de afwerking kan verwijderen.

Subscribe to our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Share this post with your friends

Share on facebook Share on google Share on twitter Share on linkedin

Subscribe to our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top